=>Πολλά από τα περιεχόμενα αυτού του blog μεταφράζονται στα ισπανικά και αγγλικά , για τους λατινοαμερικάνους και διεθνείς νετ-φίλους μου....
=>Mucho de este blog viene traduzcido en espanol e ingles para mis amigos latinoamericanos e internacionales...
=>A lot of this blog is translated in spanish and english for my latin-american and around-the-world internet-friends...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Η οδύσσεια ενός format.....

Δυο βράδια προσπαθούσα απέγνωσμένα να απεγκαταστήσω τα Vista από το laptop μου (γιατί δεν πετάει που δεν πετάει σαν μηχάνημα...με τα Vista σερνότανε κυριολεκτικά...)
Όμως τα vista βλέπετε δεν μπορούν να απεγκατασταθούν asi nada mas...Πρέπει να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη....

Βάζω το cd των XP , αλλά τυχαίνει η μόνη ανενεργή εντολή να είναι η "εγκατάσταση των windows xp" !
Δε πειράζει βρε αδερφέ , λέω , θα βάλω το cd να "μπουτάρει" (να ξεκινήσει το pc δηλαδή με το cd μέσα , και να σου βγάλει την επιλογή "εκκίνηση με τη βοήθεια cd rom" ή κάτι τέτοιο τεσπα...p.s. και εγώ χτές έμαθα τι σημαίνει το "μπουτάρω")
Αλλά ΟΧΙ !!! Το cd δε μπουτάρει !!!!
Ψάχνω απο δω από κει στο νετ για ανθρώπους που έχουν το ιδιο πρόβλημα με μένα.
"Με το που ανοίξει το pc πάτα συνεχόμενα το delete , και έτσι θα βγεις στο BIOS για να μπορέσεις να δώσεις την εντολή" , μου λεέι ο φίλος μου ο Θάνος και συμφωνεί και ο Κώστας! (τους είχα επιστρατεύσει όλους !!!)
Προσπαθώ με το delete αλλα όλο σε κάτι άσχετες παπ...ιές με βγάζει που καμία σχέση δεν έχουν με την εντολή που ψάχνω....

Έπειτα από ώρες ψάξιμο και συνομιλιών , διαβάζω κάπου πως ένας προτείνει να πατήσεις το F2 ή F12 με το που ανοίγει , "το γράφει εξάλλου και στην αρχή που ανοίγει το laptop" , λέει !
Πράγματι , γράφει "press f2 to enter setup"
Ποτέ δεν το είχα προσέξει γιατί το μήνυμα εμφανίζεται για ενα κλάσμα του δευτερολέπτου στο κάτω μέρος της οθόνης με ψιλά γράμματα ! Σαν να σου λένε "είμαστε υποχρεωμένοι να το γράψουμε αλλά θα κάνουμε οτιδήποτε για να μη το προσέξεις ,γιατί ως απλός χρήστης δεν κάνει να παίρνεις και πολύ αέρα! Αλίμονο αν ο κάθε κοινός θνητός τολμάει να επεμβαίνει στο λογισμικό του billy! Και εξάλλου αν τα διορθώνεις όλα μόνος σου από που θα ζήσουν οι καημένοι οι τεχνικοί των pc τελοσπάντων???"

Αnyway...
Το γεγονός είναι οτι τώρα έβαλα τα xp μου και το laptop είναι τζι-τζι!!!!
Επιτέλους , γιατί είχα πιαστεί καθιστή όλα τα μεσάνυχτα ! Τώρα θα ξαπλώνω αραχτή με το laptop παρέα....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον βρήκες την Ιθάκη σου....